Londen Underground – Een bron van kritiek

Londen metrolijnenLonden staat bekend om haar underground, het ondergrondse metro-netwerk. Miljoenen mensen verplaatsen zich dagelijks met deze wir-war van metrolijnen onder de Londense grond. Een ideaal systeem zou je zeggen, maar hier denken veel Londenaren heel anders over.

De Londen underground, ook wel bekend als de Tube of The Underground, werd voor het eerst gebruikt in de tweede helft van de 19e eeuw: het eerste deel werd geopend in 1863 en werd gebruikt door de metrolijnen die nu bekend staan als Circle, Hammersmith & City en de Metropolitan lijn.

Dat het ondergrondse stelsel al zo oud is, is volgens veel inwoners van de Britse hoofdstad goed te merken. Het constante onderhoud wat de tunnels en stations nodig hebben (en de daarop volgende vertragingen en omleidingen) is veel reizigers een doorn in het oog.
Maar zij klagen ook over de onoverzichtelijkheid van de stationshallen, de staat van de metro’s en het niet altijd zo vrolijke personeel.

Toch blijft The Underground voor veel forensen en toeristen de snelste manier om van A naar B te komen. Ze hebben deze lijnen, ondanks alle nadelen, dus wel nodig.

Wat vind jij? Ben je wel eens in de Londen Underground geweest en wat vond je ervan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *