Vandaag over een jaar: Londen 2012

Londen 2012 olympische spelen
Is Londen klaar voor de Olympische Spelen?

Vandaag begint het definitieve aftellen: over precies een jaar zal de openingsceremonie voor de Olympische spelen in Londen plaatsvinden.
Op 27 juli 2012 zullen 14.700 sporters uit 205 landen het olympisch stadion betreden en in de weken erna het uiterste uit hunzelf moeten halen om een medaille te winnen.

Maar hoe staat het nu met de stad? Zijn ze wel klaar voor de Spelen?

Afgezien van de angst dat de infrastructuur van de stad het bezoekersaantal niet aan zal kunnen, lijkt alles op schema te liggen. Dit leidde in een eerder stadium al tot grote tevredenheid bij het IOC, het Internationale Olympisch Comité.

Maar dit is niet zonder slag of stoot gegaan, de organisatie heeft sinds 2005 (het jaar van de toewijzing) veel tegenslag gekend. Zo stijgen de kosten de pan uit, ver boven het begrote budget en zijn er veel klachten over de rommelige kaartverkoop, waardoor vele sportliefhebbers teleurgesteld moesten worden.

Bovendien zijn er vraagtekens gezet bij de veiligheid van de Olympische Spelen, aangezien Londen op de dag van de toewijzing werd getroffen door een grote terroristische aanslag (07-07-2005). Critici zijn bang dat de beveiliging een soortgelijke aanslag tijdens de Spelen, niet zal kunnen voorkomen.

Hoewel het dus op het eerste oog lijkt of Londen 2012 goed op schema ligt, zijn er genoeg mensen die hun vraagtekens hebben bij de organisatie. Wat denk jij? Zullen de Spelen van 2012 vlekkeloos verlopen? Laat het weten door hieronder te reageren.

2 thoughts on “Vandaag over een jaar: Londen 2012”

  1. Wat een nutteloos verhaal. Aanslagen kunnen bij iedere Olympische spelen worden gepleegd, maar natuurlijk moet je er weer het negatieve uithalen zoals iedereen tegenwoordig lijkt te moeten doen.

    Iedereen heeft altijd kritiek op alles, het is nooit goed genoeg.

  2. Beste Peter,

    Natuurlijk kunnen er bij elke Olympische Spelen aanslagen gepleegd worden, ben ik helemaal met je eens.

    Maar toch is het geen toeval dat Engeland, als grote bondgenoot van Amerika, getroffen wordt door een aanslag op de dag dat de Olympische Spelen toegewezen wordt.

    Hier baseren critici juist hun veronderstelling op dat het tijdens de OS ook wel eens fout zou kunnen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *