Wie gaat de olympische vlam ontsteken in Londen?

Vlam Olympische Spelen Londe
Wie steekt de vlam aan in Londen?

Volgend jaar zomer worden de Olympische spelen gehouden in Londen. Tijdens de opening ceremonie van de spelen wordt traditioneel de olympische vlam ontstoken door een (oud-)atleet uit het organiserende land. Zo stak in 1996 in Atlanta oud-bokser Muhammed Ali de vlam aan en in 2008 in Peking kreeg Chinees turner Ni Ling de eer.

De grote vraag die nu natuurlijk gesteld wordt met het oog op de spelen in 2012 in Londen, is welke Engelse sporter dit keer de vlam mag ontsteken.

David Beckham wordt veelvuldig genoemd, maar critici vragen zich af welke band Beckham met de Spelen heeft, aangezien voetbal slechts een marginale rol speelt in het toernooi. Ook gaan er stemmen op om prinses Anne van Engeland de vlam te laten ontsteken, aangezien zij bekend staat als groot sportfan. Echter, dit zou weer afwijken van de traditie om een oud-sporter deze eer te gunnen.

Tot slot wordt ook jonge basketbalster Amber Charles vaak genoemd, die het gezicht was van het Londen Olympic Bid. Kortom, de race is nog niet gelopen en wij van Londeninfo.com houden u natuurlijk graag op de hoogte.

Wie vindt u dat de olympische vlam zou moeten ontsteken? Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *