Londen 2012 laat toch schoolkinderen toe bij schietwedstrijden

Schietsport Londen Olympische Spelen
De schietsport op de Olympische Spelen

De organisatie van de London 2012 Olympische Spelen hebben het besluit herzien om gratis tickets voor schoolkinderen voor de Olympische schietwedstrijden af te schaffen.

Bepaalde groepen in Engeland, zoals schoolkinderen en veteranen, kunnen aanspraak maken op gratis toegangsbewijzen voor de Londen 2012.
Dit werd echter teruggedraaid toen bleek dat er weinig belangstelling was voor deze toegangsbewijzen. Hierop volgde een storm van kritiek uit heel het land. Genoeg reden voor de Londen 2012 organisatie om dit besluit weer om te draaien.

Olympische Spelen medaille kandidaat, dubbele trap schutter Peter Wilson, zei al eerder dat dit een gemiste kans was om een ​​jongere generatie iets bij te brengen over verantwoord wapenbezit en het schieten als sport.

Wilson, 24, zei dat de enige ervaring die kinderen in Londen kunnen hebben met betrekking tot schieten die van een geweldsmisdrijf is, maar dat het zien van de schietsport bij de Olympische Spelen schieten hen iets zal leren over de verantwoorde kant van wapenbezit.

“Schietsport heeft een slechte reputatie, maar toch zijn we de meest veilige sport,” zei Wilson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *