Politie trad hard op tijdens Notting Hill Carnival

Notting Hill Carnival Politie
Politie trad hard op tegen relschoppers tijdens het Notting Hill Carnival
Enkele dagen na het Notting Hill Carnival komen er meer details naar buiten over het politieoptreden gedurende het tweedaagse festival in Londen.
Eerder gaf de politie aan zich grote zorgen te maken over eventuele ongeregeldheid gezien de rellen eerder deze maand in de stad.   

Uiteindelijk viel het mee en hadden de maatregelen die de politie had afgekondigd (grote inzet van agenten, festival eerder afgelopen) effect.   

De politie arresteerde zondag 82 mensen en maandag 132, waardoor het aantal gearresteerden lager uitkwam dan een jaar eerder (270 mensen). En dat terwijl ooggetuigen eerder vermeldden dat de politie juist veel eerder ingreep dit jaar.
De politie heeft geprobeerd de toeschouwers kort te houden om rellen te voorkomen, en dat is goed gelukt“, aldus een woordvoerder van de politie.   

Ook na afloop van het festival, bleef de politie nog aanwezig op straat om eventuele relschoppers aan te kunnen pakken. Maar gelukkig bleef het ook maandagnacht, na afloop van het festival, rustig op straat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *