Winkeliers in de steek gelaten door politie

Winkel verdediging tijdens rellen Londen
Turkse winkeliers verdedigen hun winkel in Londen.

Londense winkeliers die, tijdens de rellen eerder deze maand, hun winkel probeerden te verdedigen tegen plunderaars, zijn finaal aan hun lot overgelaten door de politie.
De detailhandelaren zijn woedend dat de politie alleen de chique winkels in het centrum van Londen bewaakte, en naar de overige winkels niet om keek.

De Turkse winkeliers in de noordelijke wijk Hackney waren genoodzaakt om hun eigendommen te beschermen met stokken, terwijl er in de Southall-buurt zelfs zwaarden en hockeysticks werden ingezet om de plunderende relschoppers te verjagen. Volgens de winkelierhouders volkomen overbodig wanneer de politie wat meer naar hen had omgekeken.

Het politiebureau was eerder dicht dan onze winkels dichtgingen, dus op enige hulp hoefden we niet te rekenen“, vertelt Hussein Eroglu, eigenaar van een Turkse supermarkt. “Ik heb agenten gevraagd wat we moesten, maar ze zeiden dat ze niks voor ons konden betekenen. En toen ik vroeg wat ik dan kon doen als het uit de hand liep, vertelden ze me dat het m’n eigen keuze was om m’n winkel te beschermen.

Je betaalt keurig belasting als bedrijf, maar op de politie – die betaald wordt van dat geld – hoef je dus niet te rekenen als winkelier!” aldus een woedende Eroglu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *