De beste fish and chips in Londen

Fish and Chips in Londen
De beste Fish and Chips in Londen?

Fish and chips, daterend van halverwege de 19e eeuw, is een Britse klassieker, maar er bestaan nog maar 8600 fish and chips-winkels (in de jaren dertig waren dat er nog ruim 30.000), waarvan een groot aantal in Londen.

Ze zijn nu vaak eigendom van immigranten. Tot de beste behoren Rock & Sole Plaice in Covent Garden (met een filiaal in Swiss Cottage), de Golden Hind (Marleybone Lane, sinds 1914), Costa’s in Notting Hill en de Fryer’s Delight in Theobald’s Road in Holborn, allemaal in Italiaanse handen. Nautilus in Fortune Green Road, West Hampstead, is joods en verder zijn er fish and chips-zaken met Chinese, Cypriotische ( Grieks en Turks) en Midden-Europese eigenaren.

Andere goede adressen voor fish and chips in londen zijn een aantal aloude adressen, zoals Sea Shell in Lisson Grove en Geales in Notting Hill. Fish Central is een zegen voor concert- en theaterbezoekers van het Barbican Centre, Seafresh in Wilton Road is handig voor Victoria station en Masters Super Fish voor Waterloo. De echte fish and chips-restaurants (met een afhaalbalie) zijn meestal beter dan de pubs en restaurants die naast fish and chips ook allerlei vleesgerechten serveren.

De ultieme toets is, naast de versheid van de vis en de krokantheid van het korstje, of men een stukje verse citroen in plaats van een groffe azijn bij het eten serveert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *