Het Imperial War Museum

Imperial War Museum Londen
Het Imperial War Museum in Londen.

Aan de Lambeth Road in de Londense wijk Southwark, staat het indrukwekkende Imperial War Museum. Het museum werd in 1815 geopend als ziekenhuis voor krankzinnigen en werd pas later ingericht als museum over de verschrikkingen van de oorlog.

Vaak zijn de tentoonstellingen veelal militair van aard (zo vind je er kanonnen, tanks en gevechtsvliegtuigen), maar ook andere facetten van de moderne oorlog komen aan bod. Van vluchtelingen tot geheimschrift en van oorlogsmode tot ‘slecht nieuws-brieven’ aan ouders van militairen.

Maar ook grote pronkstukken uit de oorlogsgeschiedenis zijn hier in dit museum te vinden, zoals het testament van Hitler en het ‘stukje papier wat de vrede zou bewaren’ waarmee de Britse premier Chamberlain terugkeerde in 1939 na zijn ontmoeten met Hitler in München.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *