Kaartjes kopen voor de Londense theaters

Kaartjes theaters in Londen
Kaartjes kopen theaters in Londen

In weerwil van de heersende opvatting dat alle theaters in Londen altijd zijn uitverkocht, zijn er vooral aan begin van de week vaak nog wel kaartjes verkrijgbaar. Alleen de duurdere kaartjes, en vooral die van musicals, zijn meestal heel snel uitverkocht.

De kaartverkoop loopt in Londen voor het grootste gedeelte via de kassa, dus niet via tussenbureaus; daarmee worden meteen al bemiddelingskosten uitgespaard. Er zijn daarnaast ook een aantal betrouwbare kaartverkoopbureaus die vaak een breder aanbod hebben dan het theater zelf. Deze bureaus sturen overgebleven kaartjes de dag voor de voorstelling terug, en deze worden dan aangeboden aan studenten, gepensioneerden en mensen zonder inkomsten.

Op de dag van de voorstelling worden overgebleven kaartjes ook (voor ongeveer de halve prijs!) in kiosk aan Leicester Square verkocht. Matinees zijn soms nog goedkoper, maar dan worden de grote sterren vaak vervangen. Het National Theatre verkoopt vanaf 10 uur kaartjes voor die dag bij de kassa aan de South Bank.

En dan zijn er de scalpers, die kaartjes voor soms wel het tienvoudige verkopen. Dat is niet verboden, maar vraag altijd wat zo’n kaartje echt gekost heeft en overtuig uzelf ervan dat het goede plaatsen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *