Taxichauffeurs in Londen

Londense Taxichauffeurs
Londense Taxichauffeurs zijn trots op hun baan.

Veel bezoekers zullen er mee te maken krijgen in Londen, een van de 20.000 de taxichauffeurs die er rondrijden. Ze kennen de stad op hun duimpje en zullen je in hun zwarte cab zo snel mogelijk van A naar B brengen. Overigens zijn lang niet meer alle cabs zwart, sommigen zijn zo gesponsord dat ze een heus rijdend billboard.

Londense taxichauffeurs zijn trots op hun baan en dat is terecht. Volgens insiders worden nergens ter wereld strengere eisen gesteld aan de taxichauffeurs dan in de Britse hoofdstad. Zo krijgen ze een jaar of 4 de tijd om het volledige stratenplan van Londen uit hun hoofd te leren.

Dit wordt getoetst met een examen en wanneer de aspirant-taxichauffeur hier voor slaagt, mag hij echt aan de slag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *