Londense brandweer bespaart 9 miljoen pond

De brandweer in Londen heeft in 4 jaar tijd 9 miljoen pond bespaart door maatregelen te nemen tegen vals alarm-telefoontjes en nepoproepen. In totaal werden er in 2011 zo’n 40.000 valse oproepen gedaan, maar liefst 8000 minder dan 3 jaar ervoor.

Hoewel de besparing fors is, kosten de valse telefoontjes de Londense brandweer 37 miljoen pond per jaar. Gemiddeld wordt er elke 10 minuten een keer met vals gebeld naar het alarmnummer. Dit hoeven niet alleen grappenmakers te zijn, maar ook mensen die reageren op een brandalarm of mensen die ergens menen brand te zien.

De brandweer uit Londen is erg blij te zien dat het voornamelijk de ‘grappige meldingen’ zijn die een flinke daling doormaken. De meldingen van schoolcampussen en studentenwoningen is de laatste jaren maar liefst met 44% gedaald.

1 thought on “Londense brandweer bespaart 9 miljoen pond”

  1. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am encountering problems with
    your RSS. I don’t know the reason why I am unable to join
    it. Is there anyone else having similar RSS problems? Anybody who knows the solution will you kindly respond?

    Thanx!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *