‘Er moet nog meer blauw op straat in Londen’

LONDEN – De kandidaat-burgemeesters van Londen die op dit moment verkiezingscampagne voeren, zijn het erover eens: het gaat goed met het bestrijden van de criminaliteit in de stad, maar er moet nog meer blauw op straat.

De afgelopen jaren zijn er grote stappen gemaakt om de criminaliteit terug te dringen, wat duidelijk effect heeft gehad. Londen scoort laag op de lijst met aantal moorden die de VN in 2009 heeft laten maken. Met 1,6 moorden per 100.000 inwoners per jaar, laat Londen vele steden ver achter zich.

Maar desondanks is er nog niet genoeg blauw op straat, zo vinden kandidaten als huidige burgemeester Boris Johnson. “De rellen van afgelopen zomer tonen aan dat er nog steeds niet genoeg politie op de been is. Maar buiten die periode om zijn er ook nog veel te veel overvallen en inbraken in de stad. Er moet dus blijkbaar nog meer blauw op straat.

Op 3 mei a.s. kiest Londen haar nieuwe burgemeester.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *