Big Ben hernoemd tot Elizabeth Tower

De Big Ben in Londen, straks de Elizabeth Tower?
De Big Ben in Londen wordt straks de Elizabeth Tower.
LONDEN – Of het een hele late 1 april grap is, weten we hier niet, maar het lijkt er op dat de Big Ben voortaan door het leven zal gaan als de Elizabeth Tower. Dit ter ere van het 60 jarige jubileum van koningin Elizabeth vorige maand.

Er is ontzet gereageerd door inwoners van Londen. “De toren is al zo oud en het is zo’n icoon voor de stad. Waarom zou je dan de naam gaan veranderen? Mensen zullen weer moeten wennen aan de naam.“, aldus inwoner Richard Labonte.

Het is natuurlijk wel maar de vraag of deze naam overgenomen zal worden door de inwoners en toeristen, zeker omdat de Big Ben helemaal niet de officiële naam is van de klokkentoren van het Houses of Parliament. Officieël heet hij namelijk de Clock Tower en is Big Ben maar een bijnaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *