Londense politici willen herdenking München 1972

LONDEN – Lokale politici uit Londen maken zich sterk om een herdenking te organiseren voor de slachtoffers van de gijzeling op de Olympische Spelen van München in 1972, dit jaar precies 40 jaar geleden. Ze dringen er bij het IOC op aan om tijdens de openings- of slotceremonie een minuut stilte in acht te nemen.

Elf Israelische sporters kwamen in 1972 om in een hotelkamer in het Olympisch dorp nadat ze waren gegijzeld door Palestijnse groeperingen.

Het IOC ziet een herdenking niet zitten om de Spelen ‘geen onnodig politiek randje te geven’. “Maar of ze nou uit Israel kwamen of ergens anders vandaan, het blijven Olympische sporters en die moeten we herdenken“, aldus initiatiefnemer Andrew Dismore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *