NBC: Waarschijnlijk minder kijkers Londen dan Beijing

LONDEN – De Amerikaanse tv-zender NBC verwacht dat de kijkcijfers voor de Olympische Spelen in Londen lager zullen zijn dan die van de Olympische Spelen in Beijing, 4 jaar geleden. Die Spelen hebben alle records gebroken, met gemiddeld bijna 28 miljoen kijkers per dag.

Het zou geweldig zijn om dit te evenaren,” zegt Mark Lazarus van NBC “maar we moeten realistisch zijn en dit als eenmalige uitschieter betitelen.” Lazarus verwacht wel dat de kijkcijfers voor Londen weer hoog zullen zijn. “We zullen vele kijkers trekken, maar de tijdszone van Londen is toch ook anders, dat heeft er ook mee te maken. Beijing werd bijna op prime-time uitgezonden, dan liggen ze in Londen al te slapen.

In totaal zal NBC zo’n 5500 uur aan Olympische sporten uitzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *