Vrouwenboksen voor het eerst op Olympische Spelen

LONDEN – Het vrouwenboksen zal tijdens de Olympische Spelen in Londen voor het eerst op het programma staan. Van 5 tot en met 9 augustus strijden 36 vrouwen in 3 klasses om de gouden medaille. Dit is een relatief kort toernooi, het mannentoernooi duurt maar liefst 2 weken en heeft meer dan 100 deelnemers.

Of het vrouwenboksen uitgebreid zal worden uitgezonden is nog maar de vraag. “Het is altijd even afwachten hoeveel zendtijd een nieuwe sport op de Spelen in de diverse landen krijgt”, laat IOC-woordvoerdster Desree Jones weten. “Het zal er ook van afhangen of er van dat land vrouwen uitkomen in dit toernooi. Amerika heeft bijvoorbeeld 8 vrouwen die meedoen in Londen, grote kans dat het daar wordt uitgezonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *