Kerstshoppen in Londen

Kerstshoppen Londen
Harrods rijkelijk versierd tijdens het kerstshoppen in Londen

Wanneer de kerst voor de deur staat, gaan veel mensen een keer gaan kerstshoppen in Londen. De Britse hoofdstad is een van de populairste winkelsteden voor de kerstinkopen van Europa en dat is niet ten onrechte. 

Of u nu zoekt naar cadeautjes voor de kinderen, kerstversiering of een mooi cadeautje voor uw geliefde – in Londen zult u het zeker vinden. De grote winkelgebieden worden in de donkere dagen voor kerst omgetoverd tot een winterwonderland en maken het kerstshoppen in Londen nog bijzonderder.

Wij zullen de straten en winkels die u absoluut niet mag missen tijdens uw shoptrip, hieronder voor u op een rijtje zetten.

Oxford street
De Oxford street is in kersttijd beroemd vanwege z’n uitbundige versieringen. Alle 300 winkels in deze straat helpen elk jaar weer mee om de kerstsfeer op en top te krijgen – en dat lukt ze elk jaar weer. Wanneer u gaat kerstshoppen in Londen mag deze beroemde straat dus zeker niet worden overgeslagen.

Regent Street
Wilt u een iPhone of een iPad cadeau doen aan uw familieleden met kerst? In Regent Street vindt u de Apple store! Daarnaast ook winkels als Armani en de beroemde speelgoedwinkel Hamleys. Let op: Regent Street is zeker niet goedkoop, maar als u op zoek bent naar een wat duurder kerstcadeau, zult u zeker slagen.

Bond Street
De Bond Street ligt echt perfect gepositioneerd voor het kerstshoppen, namelijk in dezelfde wijk als de bovengenoemde Regent Street en Oxford Street. Wanneer u maar 1 of 2 dagen gaat kerstshoppen in Londen, kunt u deze straten dus in 1 keer meenemen. De Bond Street heeft veel exclusieve juweliers en kledingzaken en voor de duurdere modecadeau’s kunt u dus prima slagen in deze straat.

Harrods
Wie kent niet de scene van Mr. Bean dat hij in 1 klap alle lichtjes op de voorkant van warenhuis Harrods uitschakelt? Zo overdadig verlicht is Harrods echt in kersttijd en voor veel mensen in het kerstshoppen in Londen niet compleet zonder een bezoekje aan dit warenhuis. Het heeft een groot aanbod aan kerstartikelen, maar is zeker niet goedkoop.

Kerstmarkten in Londen
Voor wie liever een traditionele kerstmarkt bezoekt: deze worden ook volop gehouden in Londen wanneer kerst nadert. De grootste markt staat in het Hyde Park en doet aan als een Duitse kerstmarkt… veel verkoop van handwerk en andere nijverheidsproducten en u kunt er volop glühwein en warme chocolademelk (met of zonder drank) krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *