Weer in Londen

Het weer in Londen
Typisch het weer in Londen?

Het is een schitterende stad om te bezoeken, maar het weer in Londen zit niet altijd mee. Althans, dat is het beeld wat er bestaat: veel regen, weinig zon en niet al te warm.

Toch is dat is niet helemaal waar. Toegegeven, in de zomer is het vaak iets kouder dan in Nederland (de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 18 graden), maar er schijnt vaak voldoende zon om een lekker kleurtje te krijgen.
Meteorologen voorspellen wel dat het zomerse weer in Londen in de toekomst steeds warmer, klammer en benauwder zal worden.

De winters vaak wel nat, maar meestal ook vrij zacht, wat het toch redelijk aangenaam weer maakt. Gemiddeld wordt het in ‘s winters een graad of 6, is het alweer enige tijd geleden dat er sneeuw is gevallen en vriest het er überhaupt bijna nooit.

Maar het weer in Londen kan ook grote pieken en dalen hebben. Zo haalde de temperatuur in de zomer van 2003 een recordhoogte van bijna 38 graden. Daarmee zullen de aanwezige toeristen voorgoed een ander beeld hebben gekregen van het zomerse weer in Londen.
Recenter nog, januari 2010, werd de koudste nacht ooit gemeten in Londen: met 15,7 graden onder nul was het even koukleumen voor een stad waar het bijna nooit vriest.

Het lente en herfstweer in Londen lijkt veel op elkaar. Gemiddelde temperaturen van rond de 15 graden en regelmatig regen, maar zeker ook mooie dagen ertussen.

Eigenlijk zijn alle seizoenen dus wel geschikt om Londen te bezoeken. Ben je van plan om binnenkort een bezoekje te brengen aan de stad en wil je weten wat op dit moment het weer in Londen is? Bekijk dan onze 9-daagse weersverwachting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *