Camden

Camden Town Londen
Winkels in Camden, Londen.

Camden (ook wel bekend als Camden Town of de London Borough of Camden) is een wijk in het noorden van Londen. In het zuid-westen grenst de wijk aan het grote Regent’s Park. Het is van oudsher een wijk voor alternatievelingen en kunstenaars en nog altijd zul je er weinig zakenlui aantreffen.

Een van de bekendste attracties van Camden is de Camden Market, de grotendeels overdekte markt die dagelijks geopend is, behalve met kerst. In het aanbod op de markt zie je nog duidelijk de alternatieve roots van Camden: er wordt veelal goedkope kledij, piercings, sieraden en antiek verkocht.
Eigen is de Camden Market niet 1 markt, maar bestaat hij uit meerdere markten, waarvan de Camden Lock Market het bekendst (en grootst) is. De Camden Lock Market bestaat sinds 1975 en staat bekend om z’n kunstnijverheid en leuke souvenirs.

Dwars door Camden loopt het Regent’s Canal, een handgegraven kanaal wat vanuit de wijk Paddington naar het oosten loopt en maar liefst 14 kilometer lang is. Vanuit Camden vertrekken boottochten, waarbij je ook de andere wijken ziet die dit kanaal aandoet.

Ook de bekende wijk Kings Cross maakt eigenlijk deel uit van Camden, hoewel ook een deel van Kings Cross in de naastgelegen wijk Islington ligt. Vroeger stond Kings cross bekend om z’n prostitutie, maar tegenwoordig is het een moderne wijk en een centraal punt in de Londense infrastructuur.

Kaart van Camden, wijk in Londen.
Kaart van Camden (klik voor de vergroting)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *