Kensington and Chelsea

Londen wijk Kensington and Chelsea
Herenhuizen in Kensington and Chelsea

De koninklijke buurt Kensington and Chelsea is een zeer gewilde woonwijk en biedt onderdak aan vele chique winkels, zoals Harrods in Knightsbridge. Ook bevindt zich in de wijk een koninklijk paleis, diverse mooie parken en een paar van de bekendste musea ter wereld. Kortom, genoeg te beleven. 

Kensington and Chelsea bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit twee delen: Kensington en Chelsea, hoewel ook de subwijken Knightsbridge, Belgravia en Brompton onderdeel uitmaken van deze wijk.
Chelsea is het meest zuidelijke deel van de wijk, gelegen aan de Thames. Het heeft een rijk artistiek verleden: tussen 1902 en 1959 bestond in deze wijk de Chelsea Arts Club, waar diverse kunstenaars van Chelsea in vertegenwoordigd waren. Vandaag de dag herinnert helaas weinig meer aan het kunstzinnige verleden.
Kensington ligt meer noord-westelijk dan Chelsea, en herbergt onder meer het bekende Hyde Park. 

Een groot deel van de Royal Borough of Kensington and Chelsea bestaat uit de huizen en appartementen van rijke Londenaren. Kensington and Chelsea bevat mooie pleintjes en de straten bestaan uit kasseienstroken, die zorgen voor de sfeer van Londen aan het begin van de 20e eeuw. De schitterende herenhuizen en de dure uitstraling van de wijk heeft ervoor gezorgd dat veel ambassades en dure hotels zich hebben gevestigd in de wijk. 

Leuk om te weten is dat de Hyde Park Corner (op de hoek van Piccadilly, Knightsbridge en Park Lane) op de plek ligt waar voorheen de grens van Londen liep. Het Apsley House, wat in dezelfde straat ligt als de Hyde Park Corner, heeft dan ook het adres ‘Nr. 1, Londen’. 

Toeristische trekpleisters van deze wijk zijn natuurlijk het Hyde Park en Harrods, maar er staan ook beroemde musea in Kensington and Chelsea. Het Victoria and Albert Museum, het Natural History Museum en het Science Museum zijn over de hele wereld bekend. 

Misschien wat minder bekend, maar ook zeer de moeite waard zijn de King’s Road, de Chelsea Town Hall en de Kensington High Street, een winkelstraat met zowel trendy als traditionele winkels. 

Kaart van Kensington and Chelsea, Londen
Kaart van Kensington and Chelsea (klik voor een vergroting)

1 thought on “Kensington and Chelsea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *