Notting Hill

Notting Hill, wijk in Londen
Huizen in Notting Hill, Londen

Notting Hill in een Londense wijk die eigenlijk deel uitmaakt van de wijk Chelsea. Toen in 1999 de film Notting Hill uitkwam, die zich hier afspeelde, werd de wijk pas echt op de kaart gezet.

Resultaat was dat de Portobello Road Market (een van de locaties van de film) plotseling een toeristische trekpleister werd, waardoor de oorspronkelijke kleinschalige winkeltjes inmiddels plaats hebben gemaakt voor grote winkelketens.

Notting Hill was van oorsprong een wijk voor alternatieve artiesten en kunstenaars. Tegenwoordig vind je die hier minder, maar is de wijk wel een mooie afspiegeling van de Londense samenleving: rijk en arm wonen hier naast elkaar.

Een van de grootste evenementen in Notting Hill is het Carnival: een jaarlijks evenement in Augustus, wat 2 dagen duurt. Het wordt georganiseerd door de Cubaanse bevolking die in grote getale in de wijk woont.
Het Notting Hill Carnival werd in 1965 voor het eerst georganiseerd en trekt elk jaar zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Het is daarmee een van de grootste straatcarnival-evenementen van Europa.

Kaart van Notting Hill, Londen
Kaart van Notting Hill (klik voor een vergroting)

1 thought on “Notting Hill”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *