Leicester Square

Leicester Square, Londen
Het beeld van William Shakespeare op Leicester Square
Leicester Square is een van de bekendste squares van Londen, centraal gelegen in het gebied West End en op loopafstand van bezienswaardigheden als Leicester Street, Oxford Street en Piccadilly Circus.

Op dit moment wordt Leicester Square verbouwd en is een deel van het plein afgezet, maar dat maakt het er niet minder gezellig op. Het plein barst namelijk van de restaurants, kroegjes en bioscopen (vaak worden hier galapremieres van grote films gehouden), en als je kaarten voor een musical in Londen wilt regelen, dan zul je vaak goed slagen op Leicester Square.

Leicester Square is niet alleen aantrekkelijk in de zomer, wanneer je lekker op de bankjes op het plein kunt zitten, maar in de winter wordt er ook van alles georganiseerd. Zo staat er jaarlijks een grote kerstmarkt op het plein en heeft de M&M hier een grote vestiging.

In het park middenop het plein staan 5 standbeelden van beroemdheden die een speciale band hadden met dit plein. Middenop staat een standbeeld van Shakespeare en op de 4 hoeken de standbeelden van wetenschapper Isaac Newton, Joshua Reynolds (eerste president van de toonaangevende Royal Academy of Arts in Londen), chirurg en pionier John Hunter en van schilder William Hogarth. Recentelijk is er nog een 6e standbeeld bijgekomen, namelijk van Charlie Chaplin.

1 thought on “Leicester Square”

  1. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post
    was good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger
    if you aren’t already 😉 Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *