Piccadilly Circus

Informatie over Piccadilly Circus, Londen.
De neonreclame en fontein van Piccadilly Circus.

Voor velen is het een toonbeeld van Londen: het drukke knooppunt Piccadilly Circus. Bekend als het plein waar in 1890 de eerste lichtreclame ter wereld verscheen.

Piccadilly Circus is het middelpunt van de uitgaansbuurt West End en is de plek waar de straten Regent Street, Lower Regent Street, Haymarket, Shaftesbury Avenue en Coventry Street bijeen komen. Geen wonder dus dat het er regelmatig vast staat met auto’s.

De neonreclame van Piccadilly Circus heeft sinds kort nog meer toeloop gekregen vanwege het gerenoveerde theater Criterion aan de oostkant van het plein en een groot filiaal van de muziekwinkel Tower Records aan de westkant. Maar ook het Trocadero Centre, een gigantisch winkelcentrum dat zijn deuren heeft aan de kant van Piccadilly Circus, is zeer zeker de moeite waard.

Op het midden van Piccadilly Circus vind je een gotische fontein met het beeld van Eros, de Griekse god van de liefde, erop. Het is in 1893 geplaatst (een paar jaar na de eerste lichtreclame dus) ter ere van filantroop Lord Shaftesbury, die zich sterk maakte voor de afschaffing van kinderarbeid.

Piccadilly Circus is goed bereikbaar met de metro. Onder het plein bevindt zich een gelijknamig metrostation.

1 thought on “Piccadilly Circus”

  1. Thank you for another informative website. The place
    else may just I get that type of info written in such a perfect
    manner? I’ve a challenge that I’m just now running on, and I’ve been at the glance out for such info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *